Početna Aktuelnosti Održan sastanak Radne grupe za praćenje preporuka UN CATa

Održan sastanak Radne grupe za praćenje preporuka UN CATa

2 minuta čitanja
0
0
33

U okviru projekta Borba protiv torture i nekažnjivosti koji IAN sprovodi u partnerstvu sa YUCOMom, planirane su aktivnosti zagovaranja za implementaciju preporuka UN Komiteta za borbu protiv torture (UN CAT).

Sve zainteresovane organizacije civilnog društva za praćenje primene preporuka UN CAT-a i za zagovaranje za implementaciju istih su podeljene u 4 radne grupe koje će pratiti različite preporuke UN Komiteta u skladu sa svojim interesovanjima i poljima delovanja.

11.6.2018. održan je sastanak prve Radne grupe koja akcenat u zagovaranju stavlja na izmenu krivičnog dela torture u Krivičnom zakonu Republike Srbije, pravo na rehabilitaciju i obeštećenje svih žrtava torture.

Organizacije civilnog društa koje su prisustvovale sastanku: IAN, YUCOM, BCHR, YIHR, MDRI, Centar za ljudska prava Niš, predstavnici kancelarije Zaštitnika građana, SUPRAM, CRPC, OHCHR – Tim za ljudska prava, ASTRA, FHP, predstavnica Saveta Evrope.

Projekat Borba protv torture i nekažnjivosti finansijski podržavaju Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i UN Dobrovoljni fond za žrtve torture.

 

Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

Poziv za dostavljanje ponuda za pružanje psihijatrijske pomoći

Međunarodna mreža pomoći I.A.N. poziva kvalifikovane pružaoce psihijatrijskih usluga – ord…