Početna Aktuelnosti UN Ekspertski Workshop

UN Ekspertski Workshop

2 minuta čitanja
0
0
33

Bojana Trivunčić kao predstavnica IAN-a je učestvovala je na UN Ekspertskom Workshopu 2017. koji je održan u Ženevi 26-27 aprila 2017. Ekspertski Workshop omogućio je razmenu iskustava između stručnjaka – lekara, psihologa, pravnika, socijalnih radnika, itd – koji dolaze iz organizacija finansiranih od strane UN Fonda za žrtve torture koje direktno podržavaju identifikaciju, obeštećenje, rehabilitaciju i osnaživanje žrtava torture u migraciji. Učesnici su skrenuli pažnju na glavne izazove i primere dobre prakse u nastojanju da ovim ljudima vratimo dostojanstvo i omogućimo im da ponovo izgrade svoje živote.

Ekspertski Workshop održan je u dva dana (26-27 april 2017) tokom 45. zasedanja Upravnog odbora UNVFVT-a (24-28 april 2017). Workshop je obuhvatio diskusije malih grupa na identifikovane teme, praćene interaktivnom razmenom između svih učesnika i članova Upravnog odbora.

Učesnici Workshopa su bili zamenik Visokog Komesara za ljudska prava, predstavnici organizacija civilnog društva koje su finansirane od strane UNVFVT, sa iskustvom u pružanju pomoći žrtvama torture u kontekstu migracija, predstavnik korisničke mreže, predstavnici UNVFVT-a, članovi relevantnih UN mehanizama za ljudska prava, UN agencije i drugi stručnjaci, kao i članovi osoblja OHCHR koji rade na srodnim mandatima.

Učesnici civilnog društva su izabrani od strane UNVFVT Sekretarijata kroz pregled projekata finansiranih u 2017 i kroz poziv za aplikaciranje koji je poslat svim organizacijama koje podržava UNVFVT.

Brošuru sa ovog događaja možete pronaći na sledećem linku:
Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

Poziv za dostavljanje ponuda za organizaciju treninga na projektu

IAN Međunarodna mreža pomoći sprovodi projekat „Mental health care for people of concern“ …